Clicky

Dosko Kanegem 7 - 7 KSV Rumbeke

Wedstrijd GR Danny op zondag 8 oktober 2023 om 09:15

Verslag wedstrijd

Naar Kanegem was onze nieuwe opdracht, altijd lastig en in het klassement stonden we zij aan zij.

Maar we zaten meteen perfect in de wedstrijd en al vroeg kon Tom de 0-1 netten na een magistrale pas van Lars. Bijna werd de score meteen verdubbeld maar Siebe zag zijn poging gered worden. Met een prima bal van Cedric naar Lars kon Lars voor zijn tweede perfecte assist zorgen en Tom de 0-2 laten scoren. Na een kwartier kon Kanegem ook met een mooie treffer de aansluiting realiseren en een minuut later viel de 2-2 na opnieuw een mooie aanval van de thuisploeg. Maar we speelden met mooi voetbal vele kansen bij elkaar en na een heerlijke dubbele 1-2 tussen Alex en Lars kon Lars nu voor de nieuwe voorsprong zorgen. Intussen moest onze doelman Jari na een tussenkomst aan de zijlijn een terechte gele kaart slikken. Kort daarop kon Lars nu weer de dubbele voorsprong op het bord zetten na een snelle tegenaanval met een assist van Tom. Kanegem was nu het noorden kwijt en na hoekschop van Stefan kon Lars verlengen en Tom tikte de 2-5 binnen. Meteen daarna kon Tom met een aflegger voor een nieuwe assist zorgen en nu kon Alex de bal tegen de netten sjotten. Net voor rusten viel er nog een vrije trap voor de thuisploeg en de bal dwarrelde binnen zonder aangeraakt te zijn. Dan volgde voor rusten nog een (al of niet) strafschop en konden we rusten gaan met een duizelingwekkende score van 4-6.

Van de hemel naar de hel........

Voor de tweede helft waren er pogingen van Arthur en Tom maar beide kansen vlogen over het doel. Wat dan volgde was de inleiding van een hels laatste halfuur. Doelman Jari pikte de bal op aan de rand van de carré, na Kanegemse protesten dat de bal over de rand was vond de scheids het nodig om Jari zijn tweede gele kaart te geven alhoewel de scheids aan de andere zijde stond van de carré......ongeloof dat hij dit duidelijk gezien had en hij gewoon op de klanken van de thuisploeg afging, zodoende mochten we nog een halfuur met z'n tienen verder. Maar nog geen vuiltje aan de lucht, enkele herschikkingen en 5' later kon Cedric nog Tom wegsturen en we lukten nog de 4-7. We hadden het niet meer onder de markt met z'n tienen en de thuisploeg bleef meer en meer druk zetten. Op een hoekschop kopt Sander weg en de scheids was nu toch efkens de draad kwijt want tot ieders verbazing legde hij de bal op de stip en met de 5-7 was het geloof weeral groter voor de thuisploeg. Gelegenheidsdoelman Lars redde eerst nog 2 pogingen maar 5' voor affluiten viel dan toch de aansluiting opnieuw, onze spelers zaten nu op hun tandvlees en de drive zat er nu goed in bij Kanegem en de 7-7 was dichterbij dan het laatste fluitsignaal en toen die viel was de ontgoocheling toch groot bij onze spelers want dit hadden we niet verdiend.

Toch moet ik mijn spelers feliciteren voor de moedige strijd tegen iets meer dan 11 man. We werken geduldig verder maar zijn toch al op het juiste spoor.

Gele kaarten:

Stefan, Arthur en Jari 2x

Rode kaart:

Jari

Doelpunten:

8'   (0-1)  Tom Anseele,

10'  (0-2)   Tom Anseele,

16'  (1-2),

17'  (2-2),

23'  (2-3)   Lars Verburgh,

32'  (2-4)   Lars Verburgh,

34'  (2-5)   Tom Anseele,

36'  (2-6)   Alex Ghergu,

43'  (3-6),

44'  (4-6)  (strafschop),

66'  (4-7)  Tom Anseele,

76'  (5-7)  (strafschop),